Informatie SWM 2 & 3 April 2022

Informatie SWM 2 & 3 April 2022

Zoals het er nu uitziet is het mogelijk om onze jaarlijkse samengestelde menwedstrijd weer te organiseren.
Het Corona virus verliest aan kracht het is weer toegestaan om evenementen te houden waarbij er niet allerlei restricties gelden.

Nadat we in 2020 vol goede moed waren begonnen met het bouwen van het wedstrijd parcours, de hindernissen stonden klaar, meer dan 135 palen de grond in geslagen en geboord, moesten we helaas besluiten dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden i.v.m. het opkomende Corona virus.

Helaas, jammer, dikke pech, toch zwaar teleurgesteld, zo op verheugd, het is niet alleen een jaarlijks evenement maar ook een weerzien van vele bekenden. Volgend jaar beter dan maar, hier kan niemand iets aan doen.

Maar ook in 2021 hadden we nog te maken met het virus dat hardnekkiger bleek dan iedereen had gedacht, dus ook vorig jaar geen weerzien van vele bekenden, gezelligheid op het clubterrein en weer geen wedstrijd.

Maar nu zien we het weer positief tegemoet, we starten weer met bouwen o.l.v. Bennie Steenblik, onze huisparcoursbouwer, van de hindernissen en zorgen dat we helemaal klaar zijn om het weekend van 2 & 3 April a.s. (noteer het in uw agenda) weer tot een succes te maken.

We starten Zaterdag 2 April met de dressuur en vaardigheid.


Op de dressuurbanen laten de deelnemers zien wat hun paard of pony allemaal kan, draf, stap, hals strekken, etc.


In de vaardigheid komt het aan op slimheid en snelheid, hoe rijd ik het parcours foutloos en toch binnen de gestelde tijd. Doe ik het kalm aan dan haal ik de tijdslimiet niet, ga ik te snel, vliegend de ballen je om de oren en blijf je niet foutloos.

Dan Zondag 3 April, dé wedstrijd, 6 hindernissen die van de A t.m. F poort gereden moeten worden, waarbij de rode markering rechts en de witte markering links moet blijven en in de juiste volgorde.
onderschat dit niet, het lijkt makkelijk, maar met een enkelspan valt het soms al niet mee, laat staan met een twee- of zelfs vierspan. Dit is topsport!

Mis het niet, kom kijken, noteer het in uw agenda, zet uw wekker, regel dat de haan op tijd kraait, maar zorg dat u erbij bent!