D&V wedstrijd of meetmoment.

Eindelijk wat verruiming op de Corona maatregelen, een echte D&V binnen in de manege bij Semper Fidelis.

Gezien het aantal inschrijvingen waren we niet de enige die eindelijk weer eens wilden starten en laten zien aan een jury wat we konden.

Met 60 starts, de eerste start in de dressuur al om 08.00 uur gepland, ’s morgens om half zes het bed uit, maar het was de moeite waard.
Herkennen van bekenden die we lang niet gezien hadden, blije gezichten, een feest van herkenning.

Begonnen met de dressuur, ook leden van Achter ’t Peerd reden mee en niet onverdienstelijk, ons lid Ineke Geurts (hier op archief beeld)

deed het zo goed dat ze in beide proeven als 1e eindigde met maar liefst 210 en 210,5 punten.

Tussendoor de vaardigheid, een mooi, door Bennie Steenblik uitgezet parcours, 14 poorten waar de deelnemers om de snelste tijd streden.

Ons jongste lid, Fenna Hendriks wist 2 maal foutloos het parcours af te leggen en ook in de barrages bleef ze foutloos.

Na de vaardigheid het tweede deel van de dressuur.

Ook hier weer leden van Achter ’t Peerd, en ook hier waren we succesvol, onze voorzitter Rein Hazelaar wist twee maal beslag te leggen op de eerste plaats met 196 en 192,5 punten.
Na afloop van de proef van de laatst gestarte deelneemster, om 17.30 uur, konden we terugkijken op een zeer geslaagde dag, zonder problemen.

Alle deelnemers, vrijwilligers, jury, ringmeesters, parcoursbouwer, schrijfsters, EHBO, Semper Fidelis, hartelijk dank, zonder jullie is het niet mogelijk dit soort evenementen te organiseren.

Nu op naar de voorbereiding van onze jaarlijkse samengestelde wedstrijd, op 2 en 3 April a.s.
Gaat dit door? We wachten de tussentijdse persconferentie op 17 Februari af en nemen dan een beslissing omtrent wel of niet doorgaan.

Dit zal afhangen van welke restricties er worden gesteld, denk aan dragen van mondkapjes, 1,5 m. afstand houden, wel of niet verplichte zitplaatsen, controle van QR codes, etc. etc.
De vraag die we ons hier moeten stellen is, is het in de praktijk te realiseren.