CIAT

CIAT – Concours International d’ Attelage Tradition

Een CIAT is een rit met authentieke rijtuigen bestaande uit de beoordeling van de aanspanning, een route met behendigheidsproeven en afsluitend een vaardigheidsparcours. Het is een internationaal evenement dat wordt verreden onder auspiciën van de AIAT.

De route en de wedstrijd

Na de presentatie vertrekken de deelnemers individueel van het clubterrein aan de Elzerdijk voor een rit van ongeveer 15 kilometer door de schitterende omgeving van Gorssel en Eefde. In de route zijn ook de behendigheidsproeven opgenomen.

De route voert over zandwegen en verharde wegen door de bosrijke omgeving die ook door notabelen in het verleden zeer gewaardeerd werd en waar zij dan ook vaak hun “buiten” hadden. Bij terugkomst op het clubterrein staat een vaardigheidsparcours opgesteld. Na het rijden van de vaardigheid wordt er uitgespannen en kunnen de deelnemers en bezoekers nog heerlijk nagenieten en napraten. Ter afsluiting volgt de prijsuitreiking.

Het evenement is opengesteld voor leden en niet leden van de NVTG (Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij) die willen deelnemen met een authentiek rijtuig of replica. Andere rijtuigen zijn niet toegestaan. Het biedt bezoekers de unieke kans om authentieke rijtuigen met hun paarden en pony’s van dichtbij te bewonderen. De toegang op het terrein is vrij.