Nachtrit

Nachtrit Zutphen

Elk jaar wordt in de tweede helft van augustus de Nachtrit Zutphen gereden. Zowel toeschouwers als deelnemers gaan terug in de tijd naar begin 1900. Deze uitstraling is helemaal compleet wanneer rond kwart voor 10 ‘s avonds de aanspanningen met brandende kaarsen in de koetslampen de binnenstad binnenrijden.

Op verschillende locaties en natuurlijk langs de route kan het publiek de rijtuigen bewonderen. Bij het aanspannen op het parkeerterrein naast de Hanzehal en natuurlijk bij de start en de verschillende stops.

De schitterende rijtuigen, voorzien van enkelspan, tweespan of vierspan, vertrekken vanaf de Hanzehal voor een buitenrit van twintig kilometer door het buitengebied van Zutphen en Gorssel. Tijdens deze route is er een eerste stop.
De tweede stop is in het centrum van Zutphen, waar de aanspanningen bekeken kunnen worden en een praatje gemaakt met de deelnemers. Hier vandaan vertrekt de stoet weer voor een rondrit door Zutphen, waar de verlichte aanspanningen om en voor een sprookjesachtig straatbeeld zorgen.

De rit is opengesteld voor authentiek gerij en replica’s met een maximum van 25 deelnemers. De precieze datum en tijdstippen worden elk jaar via publicaties en onze website bekend gemaakt.