Ploegen met Paarden 2022

Ploegen met Paarden 2022

Zaterdag 22 Oktober hebben de ploegwedstrijden weer plaatsgevonden.

Met af en toe een druppeltje regen maar verder droog streden diverse ploegers om de wisseltrofee.
Helaas moesten enkele aangemelde deelnemers afzeggen door diverse omstandigheden, waardoor er zes deelnemers overbleven.

Echter niet zomaar deelnemers; Nee, we mochten zelf de meervoudig Nederlands Kampioen verwelkomen, helemaal uit het Zuiden. Maar ook de overige deelnemers kwamen vanuit het hele land en zelfs onze trouwe gast uit Duitsland was weer van de partij.

De eerste ploegers kwamen al rond half elf en werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie en een koekje.

Alle deelnemers voor aanvang van de wedstrijd.

Na wat oefenen in de oefenhoek, startte om 13.00 uur stipt de wedstrijd, de PK’s werden opengetrokken en de eerste voren konden aan de jury worden voorgelegd.

Oefenen en tactiek overleg.


De een vore iets rechter dan de andere, soms het verkeerde boompje aangehouden, of was dit verplaatst, maar desalniettemin een machtig gezicht, deze paarden in actie te zien.

De driekoppige deskundige jury, in de weer met meetapparatuur om te zien of de vore diep genoeg was, netjes recht en mooi gepositioneerd tegen de vorige, kwam na overleg tot de conclusie dat ook dit keer de achtvoudig Nederlands Kampioen de winnaar was.

Achtvoudig Nederlands Kampioen ploegen Kees Koenen.

Met een echt Belgisch trekpaard wist hij de concurrentie van zich af te houden. Maar wat een paard, zonder veel aanmoediging de ploeg voorttrekken, netjes stappen in de vore en stilstaan wanneer dat moest. Een geoliede machine, dit duo, als je dat over mens en paard kunt zeggen tenminste.

Natuurlijk was er weer een hapje en drankje na afloop tijdens het wachten op de prijsuitreiking.

Jury beraad.
Voorzitter Rein Hazelaar reikt de prijs uit aan Kees Koenen.

Foto’s: Willem Hamer

Nog meer foto’s kunt u vinden op: https://www.achterhoekfoto.nl/viewer/8426/ploegwedstrijd-met-paardentractie

Film door Eite Oosterveld

Het was weer een ouderwets gezellige dag, iedereen; deelnemers, vrijwilligers, terrein eigenaren en Harrie van Schooten ,als organisator en stimulator, Hartelijk dank voor uw bijdrage aan het slagen van deze dag.

Graag tot volgend jaar en kent u iemand die ook graag mee wil doen, laat het weten.