Longeren, meer dan alleen rondjes draaien.

Longeren, meer dan alleen rondjes draaien.

Onder een stralende hemel vol zonneschijn hebben we een zeer interessante clinic Longeren gekregen van ons clublid Linda Voskamp.

aandachtig luisterend naar Linda.

In het eerste vragenrondje werd duidelijk dat lang niet al onze leden hun paard of pony longeren en dat
er verschillende mogelijkheden zijn om dit te doen.
Zo zijn er diverse manieren om met je paard (of pony) om te gaan; zo is er een Freestyle methode en diverse manieren om contact met je paard te houden, halster, hoofdstel of d.m.v. een hoofdkap.

Linda liet diverse attributen, benodigdheden, zien die al dan niet samen gebruikt konden worden tijdens het Longeren. Heel duidelijk wordt uitgelegd hoe je kunt Longeren en dat het vooral belangrijk is het niet te lang te doen, over het algemeen is een max. van 20 minuten aan te bevelen en vooral je paard te belonen wanneer het gaat zoals bedoelt. Je kunt zien of je paard ontspannen loopt en dat is de bedoeling.

Na de theorie volgt een praktijk demonstratie waarbij Linda laat zien dat een paard een makkelijke en moeilijke kant heeft. Het is aan te bevelen altijd te beginnen met de makkelijke kant en daarna pas over te gaan naar de moeilijke kant. Linda geeft aan dat zij ook op wedstrijden altijd start met losrijden op de makkelijke kant om daarna pas naar de moeilijke kant te gaan, zo krijgt het paard wat vertrouwen en is overschakelen eenvoudiger.

Het was een zeer leerzame ochtend gegeven door een zeer deskundig lid, heeft u naar aanleiding van deze ochtend vragen dan is Linda vast bereid om wat extra uitleg te geven.

Linda, bedankt voor je zeer deskundige clinic, het was erg interessant.