Geschiedenis

Het is dit jaar 40 jaar geleden dat een groepje mensen uit Eefde elkaar trof op een ponykeuring te Hengelo (Gld). Onderwerp van gesprek was de eerste koetsentocht, die gehouden werd in Vorden. Dhr. Voortman sr. sprak hier de nu legendarische woorden: Wat Vorden kan, kunne wie ok, want wie hebt ok mensen met peerden.

Naar aanleiding hiervan namen Jan en Willy Nieuwburg het initiatief en zetten een advertentie in “de Gids”, met de tekst: Wie aangespannen kan rijden wordt verwacht om 13.30 uur in de Damlaan tegenover de Uitrusting te Eefde.

Er kwam een achttal koetsiers op de oproep af met gammel en bij elkaar geraapt spul. Er waren karretjes en koetsjes waarvan de tuigen met touw en leer in elkaar gezet waren. Er is toen een rit gestart door Almen en Eefde en bij terugkomst werd afgesproken om om 19.00 uur gezamenlijk snert te eten in de Uitrusting. ’s Avonds nam Jan Nieuwburg het woord en er werd ter plekke een bestuur aangewezen met Gert Voortman als voorzitter, Dik Brokken sr. als penningmeester en Mw. van Lulofs Umbgrove als secretaresse. De afspraak hierbij: na een jaar zien we wel verder!

Hiermee was de geboorte van menvereniging, koetsiersvereniging Achter ’t Peerd een feit en momenteel zijn we een nog steeds groeiende vereniging.

Wilt u meer weten over de historie van de club, raadpleeg dan eens onze Facebook pagina www.facebook.com/achtertpeerd waar u per jaar een beschrijving van elk jaar inclusief foto’s kunt terugvinden vanaf de oprichting op 12 november 1978. Veel leesplezier