EHBO voor Paarden

EHBO voor Paarden

EHBO-cursus voor paarden
Adequaat handelen in spoedsituaties is essentieel in de omgang met paarden. Wanneer bel je de dierenarts? Wat doe je tot de dierenarts ter plaatse is? Hoe handel je bij wonden, koliek, slokdarmverstopping of kreupelheid? Wat doe je als je een paard in de sloot aantreft? Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod in onze cursus EHBO Paard.
De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte met uitgebreid beeldmateriaal en praktijkvoorbeelden en uit een praktisch gedeelte. In het praktische gedeelte leer je hoe je zelf een lichamelijk onderzoek bij het paard moet uitvoeren en hoe je verbanden aanlegt.

Kosten: €55,00 per deelnemer.

Clinic Teugeldrukmeting of Hartslagmeting
Wil je je aanleuning verbeteren? Wil je werken aan een gelijker, lichter of stabieler teugelcontact? Dan is een clinic Teugeldrukmeting wat voor jou! Met geavanceerde teugeldruksensoren worden de voorkeuren van jou als ruiter en van je paard gemeten. Op basis daarvan gaan we gericht werken aan het verder verbeteren van je aanleuning en teugelcontact.
Is de conditie van jouw paard toereikend voor het werk dat je vraagt? Hoe kun je de spanning van je paard efficiënt reguleren? Met een hartslagmeting kunnen we de conditie en hersteltijd van je paard objectief in beeld brengen. Ook kunnen we analyseren welke oefeningen je paard meer en minder moeite kosten. Daarnaast geeft een hartslagmeting een goed beeld van impact van stressfactoren. Aan de hand van de meting helpen we je om een goede balans te vinden tussen aanspannen en ontspannen.
De training wordt desgewenst door een camerarobot op video vastgelegd. Na afloop ontvang je deze video, waarbij de gemeten teugeldruk of hartslag realtime zichtbaar is. Zo kun je het rijden zelf ook nog terugkijken.

Kosten: €65,00 per deelnemer (+ €10,00 voor eventuele video-opname).

Sensor bewegingsanalyse
Loop je tegen een rijtechnisch probleem aan of wil je de bewegingen van je paard op een efficiënte manier verbeteren? Met het geavanceerde EquiMoves sensorsysteem kunnen de bewegingen van het paard zeer gedetailleerd in kaart worden gebracht om rijtechnische uitdagingen op te lossen.
Dit systeem bestaat uit 7 draadloze sensoren die aan het paard worden bevestigd. De metingen kunnen zowel tijdens het rijden worden uitgevoerd als aan de hand/longe. De symmetrie van de beweging wordt geregistreerd door sensoren op de bovenlijn. De timing en beweging van de benen worden nauwkeurig gemeten door sensoren aan de onderbenen. Iedere sensor voert 200 metingen per seconde uit. Ter vergelijk: het menselijk oog is slechts in staat om 20 beelden per seconde waar te nemen.

Kosten: €125,00 per deelnemer

Lezing Verantwoord Trainen
Welke spieren trainen we bij het paard? Hoe maak je een geschikt trainingsschema? Wat zijn voor- en nadelen van verschillende trainingsmethodes in relatie tot biomechanica? Hoe voorkomen we blessures? Hoe moet je een paard afkoelen? Welke beenbescherming is geschikt? In de interactieve lezing Verantwoord Trainen komen al deze punten aan bod en is er volop ruimte om in te gaan op vragen over dit onderwerp.
Kosten: €250,00


Hartelijke groet,

Nathan Wiggers
EQmove – veterinaire trainingsoptimalisatie

Heetkamperweg 21
3776 LW  STROE
Tel.: 06 53 45 11 28
E-mail: info@eqmove.nl
www.EQmove.nl