Authentiek ploegen met paarden zeer geslaagd.

Authentiek ploegen met paarden zeer geslaagd.

Alle deelnemers klaar voor de wedstrijd, van groot tot klein, man, vrouw, iedereen was er klaar voor.

Door de Coronaperikelen was het alweer een tijd geleden dat we geploegd hadden met paarden.

Maar vandaag kon en mocht het weer, en dat de deelnemers stonden te trappelen bleek uit de vroege aanwezigheid van de eerste deelnemers. De wedstrijd stond gepland voor 13.00 uur en het oefenen voor 12.00 uur.
Maar de eerste deelnemers stonden al om 10.00 uur op het terrein, klaar voor de strijd. Het was maar goed dat Doortje de koffie al bruin had zodat er meteen geschonken kon worden.

Deelnemers uit heel Nederland, van het hoge Noorden tot het verre Westen, gebrand op de winst.

Het terrein lag er perfect bij, de eigenaar Ab Aalderink, had het hele wedstrijdterrein mooi glad gemaakt om iedereen een eerlijke en gelijke kans te geven. Al op Vrijdag waren enkele leden van AhP begonnen met de voorbereidingen en het zetten van de tent.

Wat maar goed was, de eerste deelnemers stonden al om 10.00 uur op het terrein te trappelen om te mogen beginnen. Van Heine en Verre kwamen de deelnemers, zelf onze vaste ploeger uit Duitsland was van de partij, wat het tot een Internationale wedstrijd maakte.

Na om 12.00 uur in de oefenhoek wat proef voren te hebben kunnen trekken barste om 13.00 uur het geweld los, de ene deelnemer nog professioneler dan de ander. Extra stokken werden geplaatst om maar zo recht mogelijk te kunnen ploegen. En dat niet alleen mannen kunnen ploegen met paarden, bewezen de twee vrouwelijke deelnemers, Wilma Wolters en Sanne v.d. Velde.

Ondanks de voorspelde regen, die gelukkig wegbleef, trok de wedstrijd veel publiek dat een middag kon genieten van authentiek ploegen met paarden.

De deskundige jury, bestaand uit Ab Aalderink en Ep van Zeijts stond voor een moeilijke opgave, waarop moet je nu letten en waarop beoordeel je nu een veld met voren, geploegd met behulp van paarden?
bijvoorbeeld, is de vore recht en heeft deze de juiste diepte. Past het geheel bij elkaar, aankleding etc.

Maar na lang en wijs beraad zijn ze toch tot een uitslag gekomen.

De winnaar met 136,5 punten is geworden Gijs Lourens, direct gevolgd door Egon Vest met 134 punten op plaats twee en op de derde plaats Sanne v.d. Velde met 133 punten. Allen van harte gefeliciteerd.

in het midden de winnaar Gijs Lourens, met links de tweede plaats Egon Vest en Sanne v.d. Velde op de derde plaats.

En natuurlijk is een wedstrijd niet mogelijk zonder vrijwilligers, jury, deelnemers en sponsoren.

De prijzen zijn ter beschikking gesteld door: Welkoop Gorssel; Bosgoed Twello en Abeos.

Iedereen hartelijk dank voor uw bijdrage aan het slagen van deze dag.

we zien u graag volgend jaar weer.